Людмил Рангелов и Димитър Марковски коментираха казусите пред правосъдието ни: Събитията

...
Людмил Рангелов и Димитър Марковски коментираха казусите пред правосъдието ни: Събитията
Коментари Харесай

Адвокат Людмил Рангелов: В България в последната година има институции, които не се харесват

Людмил Рангелов и Димитър Марковски разясниха въпросите пред правораздаването ни: 

" Събитията са юридически подредени. Конституцията доста добре разпределя кой какви функции има в идващите събития. Подаването на оставката на кабинета " Петков " е акт, който по-скоро има парламентарно звучене, в сравнение с да има юридическа стойност. Това е парламентарен императив. Подаването на оставката не е негово право, а негово обвързване. Топката още веднъж е при президента. Отказът на " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия да се явяват на съвещания не е институционално държание. Тези хора на първо място би трябвало да знаят, че съставляват дадена институция. Тези хора въплъщават герба на България ", заяви адвокат Димитър Марковски в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите на адвокат Людмил Рангелов, в България в последната година има институции, които не се харесват и оттова следва казусът за естественото действие на страната. 

" Ако не се стигне до съставянето на кабинет, който да води страната и да развива политики, то тогава в края на септември - началото на октомври българските жители ще би трябвало да се явят на избори ", посочи Марковски. 

Мнението на Рангелов е, че правосъдната промяна не се е случила към момента. 

" Още не вървят назначенията на съдиите в избраните съдилища. На процедура законът, въпреки и признат, не се осъществя в неговата целокупност ", добави той. 

" Големи са проблемите със закриването на Специализирания съд. Тези хора са магистрати, които би трябвало да бъдат влети в правосъдната система ", сподели Марковски. 

Адвокат Рангелов посочи пред Bulgaria ON AIR, че е дребна вероятността Конституционният съд да реши, че е противоконституционно закриването на спецсъдилищата, само че там имало някаква рационалност в преместването на съдиите. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР